Werkwijze

Werkwijze

Jullie hebben besloten dat mijn portfolio jullie aanspreekt en mijn tarief valt binnen jullie budget. Hoe nu verder?


Een kennismaking is de volgende en misschien wel meest belangrijke stap. Ook al is de prijs nog zo goed en vinden jullie de foto's helemaal jullie stijl, het belangrijkste is dat er een goede klik is tussen jullie en mij. Jullie moeten je op jullie grote dag niet gaan storen aan het gedrag van de fotograaf. Dat zie je terug op de foto's en is bovendien voor niemand prettig.


Op het moment dat we een kennismaking inplannen zet ik jullie datum al als optie in mijn agenda. Tijdens de kennismaking hebben we uitgebreid de tijd om elkaar te leren kennen, werkwijze en tarieven te bespreken, voorbeelden van reportages te zien en vragen te stellen. We zullen jullie dag globaal doornemen en ik kan eventueel meedenken over de tijdsplanning. Door mijn ruime ervaring weet ik ondertussen wel het een en ander over bruiloften en de tijdsplanning ervan.


Na onze kennismaking nemen we afscheid en hebben jullie de mogelijkheid om alles rustig te laten bezinken en samen te beslissen of ik de juiste keuze ben voor jullie. Zodra jullie de knoop door hebben gehakt, laten jullie het mij weten en kunnen we bij een definitieve boeking alles op papier vastleggen. Voor de definitieve boeking vraag ik een aanbetaling van 25% van het totaalbedrag. De rest van het bedrag hoeven jullie pas na de bruiloft te betalen, als de foto's klaar zijn.


Op de dag zelf begin ik op het door jullie gekozen tijdstip. Meestal is dat voor/tijdens de voorbereidingen. Ik fotografeer journalistiek. Dat wil zeggen dat ik alles vastleg zoals het is. Natuurlijk gebruik ik mijn techniek, creativiteit en ervaring om al deze momenten zo goed mogelijk vast te leggen. Een grote voorkeur heb ik voor het vastleggen van emoties en details. Deze foto's neem ik meestal tussen de iets meer standaard shots. Zo krijgen jullie een zeer diverse reportage, die jullie dag volledig weergeeft. Ik stop met fotograferen op het moment dat het klaar is. Dat kan zijn in de loop van het feest of is sommige gevallen zelfs pas daarna. Alles gebeurt ten alle tijden in overleg.


Na de bruiloft maak ik thuis direct een back-up van alle bestanden. Ook selecteer ik een aantal foto's die ik jullie de dag erna zal toesturen. De rest van de foto's wordt binnen uiterlijk 4 weken geleverd. Meestal is dit eerder maar 4 weken kan ik garanderen.


Mochten jullie kiezen voor een album dan hebben jullie daar, indien gewenst, veel inspraak in. Ik maak een eerste opzet en deze passen we net zo lang aan tot het volledig naar jullie zin is. Ook hebben jullie de mogelijkheid een cover te kiezen die jullie het mooiste vinden. Dit zit bij de prijs inbegrepen.