FAQ

Vragen en antwoorden

Hoe snel kunnen wij onze foto's verwachten?

 

Binnen twee dagen ontvangen jullie een kleine preview. Ik hanteer een levertijd van 2/6 weken voor de digitale levering van alle foto's. Als jullie ook een trouwalbum hebben besteld dan duurt het maximaal 3/6 weken, afhankelijk van hoe snel jullie de proefbestanden goedkeuren. Zonder goedkeuring gaat het album niet naar de drukker. De proefbestanden van het album verstuur ik altijd binnen 5 weken. Na de goedkeuring ontvangen jullie het album en de USB ongeveer binnen een week, tenzij op voorhand anders aangegeven.


Werk je met meerdere camera's?

 

Tijdens een bruiloft werk ik altijd met minimaal 2 professionele canon camera's en meerdere topkwaliteit canon lenzen en opzetflitsers. Omdat ik met twee camera's tegelijkertijd werk hoef ik niet continue mijn lenzen te verwisselen en kan ik sneller werken. Zo kan ik zelfs op momenten die heel belangrijk zijn, snel schakelen en meerdere effecten creƫren.


Maak je ook een back-up van onze foto's?

 

De volledige reportage blijft levenslang in mijn back-up systeem zitten. Mochten jullie ooit de foto's om wat voor reden dan ook verliezen, dan heb ik nog een back-up. Natuurlijk raad ik jullie wel aan om altijd zelf ook jullie foto's op meerdere plaatsen te bewaren. Ook de foto's die niks met de bruiloft te maken hebben.


Binnen welk werkgebied fotografeer je?

 

Ik werk vanuit Brunssum maar ben bereid om in heel Nederland en zelfs ook het buitenland te reizen om jullie bruiloft te fotograferen. Met reizen heb ik ondertussen zeer veel ervaring en in overleg komen we samen wel uit de extra kosten. Binnen Nederland en Belgiƫ reken ik, bij het boeken van een volledige dag fotografie, geen extra reiskosten.


Krijgen wij onze foto's in hoge resolutie?

 

Jullie ontvangen alle foto's in hoge resolutie en zonder watermerk of logo. Mochten jullie de foto's ook in lage resolutie willen ontvangen om bijvoorbeeld op facebook te plastsen dan kan dat in overleg. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.


Als wij een foto in zwart/wit ontvangen maar deze liever in kleur willen hebben, kan dat?

 

Een reportage wordt altijd naar eigen inzicht bewerkt. Sommige foto's lenen zich ontzettend voor zwart/wit. Mochten jullie deze achteraf liever in kleur willen ontvangen dan maak ik dat kostenloos voor jullie in orde. Andersom geldt dat natuurlijk ook. Een foto in kleur kan ook worden omgezet naar zwart/wit. Dit hoort allemaal bij de service die ik als jullie trouwfotograaf verleen.


Hoeveel foto's krijgen we? Zit er een beperking op het aantal foto's?

 

Geen enkele bruiloft is hetzelfde en een exact aantal is voor mij dan ook lastig te bepalen. Dat ligt aan het aantal uren, momenten, gasten, locatie, etc... Ik hanteer geen beperkingen op het aantal foto's. Als ik van een maximum aantal foto's uitga dan moet ik waarschijnlijk foto's weglaten die voor jullie van grote waarde kunnen zijn. Niet elke foto is portfolio materiaal maar deze kan voor jullie wel van onschatbare waarde zijn. Ik lever zoveel mogelijk unieke foto's. Deze kunnen uiteraard naar eigen inzicht ook verwijderd worden van de USB.


Komen onze foto's ook op de website en social media te staan?

 

Na het fotograferen van een mooie reportage, laat ik deze natuurlijk graag aan de buitenwereld zien. Niet alleen voor promotiedoeleinden maar ook omdat ik trots ben op mijn werk. Als bruidspaar hebben jullie en jullie gasten natuurlijk recht op privacy. Mochten jullie er bezwaar tegen hebben dat bepaalde of zelfs alle foto's ter promotie worden gebruikt dan kunnen jullie dat aangeven en zal ik jullie foto's natuurlijk niet in het openbaar publiceren.


Wat gebeurt er als je ziek bent op onze trouwdag?

 

Echt ziek ben ik niet snel, hooguit een klein griepje of verkoudheid. Daar zal ik niet voor in bed blijven liggen. Mocht ik nou toch in de ongelukkige positie komen dat ik jullie bruiloft niet kan fotograferen, dan bevind ik mij in een netwerk van fotografen die mij kunnen helpen. In overleg met jullie komen wij dan samen tot een goede oplossing.


Heb je ook pauze tijdens het fotograferen van onze bruiloft?

 

Net als iedereen heb ik natuurlijk ook af en toe een moment nodig waarop ik naar het toilet kan gaan of iets moet eten en drinken. Als ik een volledige dag bij jullie ben pas ik me volledig aan, aan het programma. Het wijst zich vanzelf wanneer ik een klein pauze moment kan inlassen. Op belangrijke momenten zal ik er altijd zijn en zelfs als ik een pauze moment inlas ben ik altijd bij jullie in de buurt. Ik zal de locatie niet verlaten, tenzij we dat zo afgesproken hebben. Bij een volledige dag aanwezigheid hoop ik altijd een hapje mee te kunnen eten.